Achtergrond van de methode

Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat het geheugen niet alleen in onze hersenen maar ook in onze lichaamscellen wordt opgeslagen. Onverwerkte emotionele gebeurtenissen zetten zich vast in de eiwitstructuur van onze cellen en kunnen zo lichamelijke en emotionele klachten veroorzaken.

Als trauma’s en negatieve emoties niet verwerkt worden, worden ze fysiek opgeslagen als ‘celgeheugen’ (chemische stoffen in celreceptoren) en voorkomen hierdoor dat deze cellen deel uitmaken van de constante communicatie tussen de cellen die in ons lichaam plaatsvindt.
Candace Pert deed hier onderzoek naar (genomineerd voor de Nobelprijs), en beschreef in haar boek 'Molecules of Emotion' hoe dit negatief beïnvloedde celgeheugen niet alleen cellen afsluit maar ook kan leiden tot emotionele en fysieke aandoeningen jaren nadat de gebeurtenis plaatsvond.

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water en wordt, net zoals onze cellen, beïnvloed door onze emoties. Dr. Masaru Emoto heeft het effect van gedachten, intenties en geschreven tekst op water zeer uitgebreid onderzocht en ontdekte dat de structuur van water hierdoor beïnvloed wordt.

Een dergelijk onderzoek is ook uitgevoerd met DNA. De genetica Dr. Barbara McClintock, Dr. Kazuo Murakami en Dr. Bruce Lipton komen afzonderlijk van elkaar tot de conclusie dat ook DNA onder invloed staat van emoties.

Dr. Deepak Chopra heeft onderzoek gedaan naar patiënten die succesvol genazen van zeer ernstige ziektes. Hij vond in deze groep twee karakteristieken die zij gemeen hadden.
Zij kregen toegang tot een zijnstoestand voorbij het verstand, wat genezing stimuleerde.
Zij lieten herinneringen los die op celniveau opgeslagen waren.

Brandon Bays, grondlegster van The Journey, ontwikkelde op basis van deze gegevens, haar grote kennis van reguliere en alternatieve geneeswijzen, krachtige intuïtie en haar eigen genezingservaring een therapievorm waarmee ze zichzelf genas van een levensbedreigende ziekte.

Zij vond een manier om direct bij het celgeheugen te komen en om de onverwerkte emoties zodanig onder ogen te zien dat ze echt losgelaten kunnen worden. De oude chemische stoffen kunnen afgevoerd worden en de cellen kunnen zich vernieuwen met nieuwe, voedende informatie.

De Helende Reis

Het goede nieuws is dat celblokkades en DNA ook weer hersteld kunnen worden. Als de negatieve celherinneringen, de opgeslagen negatieve emoties alsnog vrij komen dan herstelt de cel en het DNA zich weer. De Helende Reis is hier het perfecte gereedschap voor. Negatieve overtuigingen hebben altijd een link met gebeurtenissen uit ons verleden en zijn opgeslagen in ons celgeheugen. Met De Helende Reis kun je dit uitwerken en oplossen.

Emoties beïnvloeden ons DNA, als we onze emoties veranderen dan veranderen we ons DNA

Emoties beïnvloeden onze cellen, als we onze emoties veranderen dan veranderen we onze cellen

Gedachten beïnvloeden ons DNA, als we onze gedachten veranderen dan veranderen we ons DNA

Gedachten beïnvloeden onze cellen, als we onze gedachten veranderen dan veranderen we onze cellen

Onze cellen en DNA beïnvloeden onze gezondheid

Veranderingen in je emoties, je gedachten en je overtuigingen geeft automatisch verandering in je gezondheid