Veel gestelde vragen

Veel mensen hebben vragen of twijfelen als ze op het punt staan te kiezen voor hulp in de vorm van therapie.
Hieronder vind je een aantal antwoorden op de meest gestelde vragen.
Mocht je je vraag niet tegenkomen bel of mail mij dan zodat ik je vraag kan beantwoorden.

„Ik kom in mijn leven veel problemen tegen, doet zo’n sessie dan juist niet meer kwaad dan goed?”
Mijn ervaring is juist dat een Helende Reis inzicht geeft zodat je rustig en helder met je probleem kunt omgaan. Behalve dat je inzicht krijgt in de oorsprong van jouw probleem werk je ook aan de verwerking ervan.

„Hoeveel processen heb ik nodig, is het mogelijk om in één sessie van mijn mentaal of fysiek probleem af te komen?”
Dat hangt zeer sterk af van de aard en oorsprong van je probleem. Wanneer je te maken hebt gehad met bijvoorbeeld seksueel misbruik, verlies van dierbaren of scheiding van ouders zijn de gevolgen daarvan vaak heel divers. Een traject van meerdere reizen is dan gebruikelijk om diepgaande heling en genezing tot stand te brengen. In andere gevallen is het heel goed mogelijk in één sessie je doel te bereiken.
Wanneer je in staat bent eerlijk naar jezelf te kijken, innerlijke processen, gedrag en emoties te herkennen, zul je merken dat dat jouw Helende Reis ondersteunt. Je komt vaak sneller tot de kern en dus sneller bij heling en/of genezing.

„Waarom is een Helende Reis zo duur?”
Het lijkt inderdaad een heel bedrag. Wanneer je het vergelijkt met andere therapieën zul je zien dat dat wel meevalt. Traditionele therapieën zijn vaak gebaseerd op wekelijkse sessies gedurende een langere periode. In vergelijking is een helende reis dan zelfs betrekkelijk goedkoop, je boekt vaak sneller resultaat in een kortere periode.

„Ik ben ook onder behandeling bij andere therapeuten, zit dat elkaar niet in de weg?”
Integendeel, een helende reis is een uitstekende aanvulling op reguliere en alternatieve therapieën en behandelmethodes. Laat je bij twijfel over de oorzaak van een fysieke klacht altijd door je huisarts onderzoeken. Een Helende Reis is geen medische behandeling maar kan uitstekend samengaan met andere behandelmethoden. Je kiest zelf voor de manier waarop jij je weg naar genezing wilt invullen, de Helende Reis is daar één van.

„Komt het voor dat een helende reis niet werkt, geen effect heeft?”
Ook hier is de aard en oorsprong van je probleem van invloed op het helingsproces. Soms worden in een sessie andere gevoelslagen ‘aangeraakt’ die eerst opgeruimd of verwerkt moeten worden. Het lijkt dan alsof het probleem waarvoor je kwam niet aan bod gekomen is. Vaak is het noodzakelijk die andere gevoelslaag eerst te onderzoeken en te verwerken om ruimte te geven aan dat waarvoor je komt.